top of page

Case ACV : Een nationaal actieterrein

Als fabrikant van verwarmingsketels en warmwaterboilers behoeft ACV wellicht geen introductie meer. Zowel bij consumenten als bij professionals genieten de producten een uitstekende reputatie. Logisch, want het bedrijf is al meer dan 70 jaar actief en heeft vertakkingen tot ver buiten Europa. Maar de Belgische uitvalsbasis blijft belangrijk.

"Warme" samenwerking

Om de nieuwe burelen in Ruisbroek technisch in orde te brengen, legt de heer. Buchet, toenmalig directeur van ACV, z'n oren te luisteren bij E.M.S.. Reden voor die keuze is een positieve kennismaking met de kwaliteit van de elektrische installatie bij ACV-leverancier Vitalo. Mond-tot-mondreclame, overtuigender kan haast niet.

Met het project in Ruisbroek bewijst E.M.S. ook het fijnere werk niet te schuwen. "Naast een volledig elektriciteitsnet hebben we het hele kantoorgebouw uitgerust met netwerkbekabeling. Onze opdrachtgever was daar heel tevreden over en heeft nadien geregeld nieuwe opdrachten gegeven.", vertelt Marc Segers.

Druk op de ketel

Hoewel ACV graag trouw blijft aan zijn Brusselse roots, mag het bedrijf zijn verouderde productiehal om stedebouwkundige reden niet verder uitbreiden. Het management besluit daarom uit te wijken naar het Waalse stadje Seneffe, waar zich ook de elektronica-afdeling bevindt. Voor Marc Segers vormt het nieuwe fabriekspand, inclusief burelen, een uitdaging van formaat : "Het was de grootste opdracht die we tot dan toe aangenomen hebben. Een scharnierpunt, omdat E.M.S. in 2000 voor het eerst een totaalservice voor de industrie aanbiedt."

"We hebben een productiehal van 16.000 m2 voorzien van alle elektriciteit en sturingen. We hebben verlichtingsarmaturen opgehangen die automatisch dimmen in functie van het binnenvallende daglicht. Dat levert een gevoelige energiebesparing op. Verder hebben we ook ± 10.000 m voedingskabel getrokken naar de verschillende machines, alsook ± 6.000 m kabel voor het algemeen netwerk binnen het bedrijf. Het volledige terrein, 23.000m2 groot, wordt bewaakt door 22 verwarmde buitencamera's en is tevens voorzien van de nodige buitenverlichting."

10 op 10 voor totaalservice

Grootschalige verhuizingen als bij ACV vergen naast technische kennis ook een sterk gevoel voor coördinatie. Marc Segers : "We hebben niet minder dan 100 industriële machines ontmanteld, vervoerd en weer gebruiksklaar gemaakt. Dat werk mocht niet meer dan 3 weken in beslag nemen, de duur van het verlof bij ACV." Toch speelt E.M.S. het klaar om de laatste machine 2 dagen voor het verstrijken van de deadline operationeel te krijgen, testen inbegrepen. De nieuwe totaalservice heeft z'n vuurproef met glans doorstaan.

bottom of page