top of page

Case Europal : Inpakken en opstarten

De Deerlijkse verpakkingsspecialist EUROPAL is in ruim 50 jaar uitgegroeid tot een internationale onderneming met vestigingen in België, Frankrijk, Duitsland en Tsjechië. In 2003 haalde het bedrijf een omzet van ruim € 20 miljoen. De 3 entiteiten - packaging, systems en logistics - zijn volop in beweging, een evolutie die zich ook laat voelen op het vlak van huisvesting.

Aftasten

De eerste gesprekken tussen E.M.S. en Europal kwamen er naar aanleiding van de Bedrijvencontactdagen in Kortrijk. Beide zaakvoerders, respectievelijk Marc Segers en Patrick Dejager, zagen algauw dat zij op dezelfde golflengte zaten. Een eerste opdracht volgde : het elektrisch onderhoud van de verschillende werkplaatsen van Europal samen met de nodige aanpassingswerken.

Vertrouwen winnen

Wanneer Europal besluit om in Moeskroen een nieuwe vestiging op te bouwen, wordt Marc Segers gevraagd om de verschillende technieken op zich te nemen. Nog voor de klus volledig klaar is volgt al een nieuw verzoek, deze keer om productiemachines uit Deerlijk naar Moeskroen te verhandelen. Het vertrouwen groeit, en in de jaren die volgen blijft E.M.S. een bevoorrechte partner van Europal. "Tot op heden hebben we ruim 20.000 m2 onder handen genomen : een nieuwbouw magazijn, een renovatieproject in de burelen van de vestiging in Deerlijk, een volledig nieuwe bedrijfshal met magazijn in Oostende, …"

Relaties uitbouwen

Marc Segers : "Niet zo lang geleden besliste Europal om in Moeskroen een nieuwe productielijn te bouwen, een zoveelste opdracht voor E.M.S.. Je merkt duidelijk dat veel bedrijfsleiders het op prijs stellen dat ze voor de techniek slechts één aanspreekpunt nodig hebben. Patrick Dejager van Europal, weet dat hij ons blindelings kan vertrouwen. Daarom liet hij ook de coördinatie tussen de verschillende leveranciers aan ons over. Het automatiseren van deze productielijn is bijzonder vlot verlopen, zodat Europal vrijwel onmiddellijk aan de slag kon."

bottom of page